Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno: 25. 3. 2024

Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby – Service, Simply, Smart. Volně přeloženo do češtiny – DEUTZ vám nabízí Servis, který je jednoduchý a zároveň chytrý.

Chytrá řešení DEUTZ nabízejí vždy nákladově efektivní způsob opravy motorů.

O co přesně v rámci S-DEUTZ jde? Jedná se o ucelenou nabídku služeb, která, pokud se pro ni rozhodnete, vám dokáže zajistit, aby vaše motory fungovaly maximálně spolehlivě, zůstaly výkonné a sloužily řadu let. Pojďme se na jednotlivé služby z nabídky podrobněji podívat.

Pětiletá záruka na díly

Mít pětiletou záruku na díly? To zní velmi lákavě. A jak ji získat? Jednoduše. Zaregistrujte svůj motor online. Navíc, pokud tak učiníte, získáte další výhody:

  • váš motor bude mít digitální motorovou dokumentaci,
  • dostanete včas upozornění na blížící se údržbu,
  • váš servisní partner vám zajistí online objednání a rychlé dodání originálních náhradních dílů DEUTZ.

Prodloužená záruka na 5 let (nebo 5 000 provozních hodin = motohodin, podle toho co nastane dříve) platí na náhradní díly zakoupené od roku 2021 a instalované u některého z autorizovaných servisních partnerů. Záruka na náhradní díly DEUTZ se vztahuje na všechny řady motorů DEUTZ od emisní úrovně EU Stage IIIA/US Tier 3, s výjimkou důlních zařízení. Pokrývá veškeré náklady na materiál a práci vzniklé v souvislosti s opravami způsobenými z důvodu vady materiálu nebo výrobní vady náhradního dílu.

Oficiální zastoupení výrobce motorů DEUTZ AG u nás zajišťuje společnost DEUTZ CS s.r.o. Na snímku centrála v Modřicích.
Oficiální zastoupení výrobce motorů DEUTZ AG u nás zajišťuje společnost DEUTZ CS s.r.o. Na snímku centrála v Modřicích.

Řešení pro celý životní cyklus motoru

Opravit, zrenovovat nebo nahradit novým? Požadavky na údržbu, opravy a servis se v průběhu životního cyklu motoru mění, respektive odvíjí se od jeho stavu, stáří a zůstatkové hodnoty. Chytrá řešení S-DEUTZ nabízejí vždy nákladově efektivní provedení oprav; k dispozici jsou opravné sady, bloky motorů, polomotory, výměnný systém, zápůjčky motorů či přestavby motorů. To s sebou přináší řadu výhod:

  • rychlá dostupnost řešení pro všechny typy motorů,
  • kvalitní a na míru provedená oprava motoru,
  • široká nabídka a atraktivní ceny.
Porovnání možností nabízených v rámci programu DEUTZ Lifecycle Solutions
Porovnání možností nabízených v rámci programu DEUTZ Lifecycle Solutions

Prodloužená záruka na motor

Motor, to je vlastně srdce vašeho stroje (palivo a provozní kapaliny jsou jeho hybnou silou). O motor je proto třeba řádně pečovat. Jak? Provádět servisní práce na něm v souladu s návodem k údržbě DEUTZ, používat provozní kapaliny DEUTZ nebo provozní kapaliny schválené společností, jakož i doporučené palivo. Když toto dodržíte, prodlouženou záruku na motor DEUTZ s všestrannou péči o váš motor získáte. Prodloužená záruka s sebou přináší několik důležitých výhod:

  • záruku na pohonnou jednotku v trvání až 5 let, nebo 10 000 provozních hodin,
  • zajišťuje 100% pokrytí nákladů na náhradní díly a práci v případě záruční reklamace,
  • záruka platí pro všechny součásti, včetně zařízení následného zpracování výfukových plynů
  • novinkou jsou prodloužené servisní intervaly až na 500 provozních hodin.

Čištění filtru pevných části

Myslete na to, že filtry pevných částic chrání životní prostředí a váš motor! Program DPF nabízí správné řešení v každé situaci a je přizpůsoben vašim potřebám. Zahrnuje mimo jiné nové náhradní filtry, profesionálně repasované filtry DEUTZ Xchange a čištění použitých filtrů jakékoli značky. Pojďme se na jednotlivé možnosti podívat podrobněji:

Nová Sada DPF obsahuje nový náhradní filtr včetně spon a těsnění. Originální filtry DPF nabízejí vysoký stupeň zachycení popela a umožňují bezpečnou průběžnou regeneraci sazí během provozu. Na filtry je poskytována záruka 12 měsíců.

V rámci sady Xchange DPF jsou výměnným způsobem nabízeny renovované filtry vlastnostmi srovnatelné s novými: všechny filtry procházejí kombinací tepelného, vzduchového a kapalinového ošetření s optimalizovanou frekvencí pulzů, což zajišťuje nejlepší výsledky čištění a ochranu citlivého katalytického povlaku. Sada obsahuje nové spony a těsnění a je na ni poskytována rovněž záruka 12 měsíců.

Novinkou je profesionální (chemické) čištění filtrů jakékoli značky. Filtry jsou vyčištěny, otestovány ve vybraných servisních střediscích DEUTZ a vám vráceny s podrobným protokolem výsledků zkoušky.

Oficiální zastoupení výrobce motorů DEUTZ AG u nás zajišťuje společnost DEUTZ CS s.r.o. Na snímku centrála v Modřicích.
Oficiální zastoupení výrobce motorů DEUTZ AG u nás zajišťuje společnost DEUTZ CS s.r.o. Na snímku centrála v Modřicích.

Telematika pomocí GPS

Díky telematice S-DEUTZ, zajišťující přenos a zpracování dat z motoru, můžete úspěšně optimalizovat správu svého vozového parku a zároveň ušetřit peníze za servis, neboť získáte možnost sledování provozních informací, včasné rozpoznání a vyhodnocení závad, optimalizaci intervalů údržby a mnoho dalšího. A kromě úspor nezapomínejme ani na zvýšení produktivity.

Instalace telematiky (hardware) je velmi jednoduchá a data jsou následně k dispozici prostřednictvím panelu v on-line aplikaci. Vybírat si můžete mezi základním a pokročilým balíčkem. V základu jsou k dispozici data z pohonné jednotky (chybové kódy, motohodiny, zatížení, otáčky, točivý moment, stav a teplota chladicí kapaliny, stupeň zanese DFP popelem a spotřeba), v rozšířené verzi přibydou informace o baterii, vzduchovém filtru apod. Zkrátka s telematikou S-DEUTZ jste vždy o krok napřed!

E-shop náhradní díly

Motory DEUTZ jsou konstruovány tak, aby na ně mohly být kladeny vysoké nároky. Proto byste se měli spoléhat pouze na kvalitní originální náhradní díly. V obchodě s díly DEUTZ najdete veškeré náhradní díly a provozní kapaliny pro váš motor. Po registraci motoru, o které jsme psali dříve, se kromě záruky navíc zpřístupní i další „personifikované” funkce.

Pohled do dílny v Modřicích, ve které probíhá servis motorů.
Pohled do dílny v Modřicích, ve které probíhá servis motorů.

Komplexní péče o motor

Předvídatelnost oprav, bezpečnost a efektivita – to je společný cíl jak váš, tak společnosti DEUTZ. Ideální kombinace produktů a služeb nabízená pod označením S-DEUTZ je přizpůsobená vašim specifickým potřebám, snižuje možné prostoje zařízení na minimum a optimalizuje náklady na provoz v rámci celého životního cyklu motoru. Na výběr máte flexibilní produktovou řadu originálních náhradních dílů DEUTZ, pokrytí neočekávaných oprav a telematiku. Zkrátka s DEUTZ to je vždy něco navíc.

Závěr

Oslovily vás uvedené služby? Potom neváhejte a přihlašte se do programu S-DEUTZ. Registrace je dostupná na stránkách www.sdeutz.com. Více informací získáte též u svého místního servisního partnera DEUTZ.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková1)
Foto: Karel Maděryč

1) Z materiálů DEUTZ.

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek