Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Úspěšná účast značky CASE na výstavě Bauma 2016

Zveřejněno: 17. 6. 2016

Stavební technika značky CASE udělala na BAUMĚ 2016 velký dojem a stánek během týdne zhlédlo mnoho návštěvníků ze všech kontinentů. Mnozí z nich se zapojili do soutěže na simulátoru, přes 250 návštěvníků se dokonce vydalo na testovací jízdy s nejnovějšími stroji CASE do štěrkovny u Aschheimu.

Uspořádání výstavního prostoru bylo zákaznicky orientováno a umožňovalo návštěvníkům snadnou orientaci v nabídce, která byla rozčleněna do následujících sektorů: městská výstavba, výstavba infrastruktury, povrchová těžba nerostů a recyklace. Stavební technika značky CASE a užitková vozidla IVECO byly prezentovány společně, aby bylo patrné, že se tato technika vzájemně doplňuje a zajišťuje tak kompletní řešení stavební činnosti.

Tým CASE pro Evropu, Afriku a Střední východ byl na stánku k dispozici po celou dobu trvání výstavy, aby uvítal zákazníky z celé této geografické oblasti a mohl s nimi prodiskutovat jejich požadavky. Týmy z oblasti servisu, náhradních dílů a rovněž tým CNH Industrial Capital byly připraveny vysvětlit všechny cesty a postupy, jak výrobce zajišťuje podporu zákazníků při jejich spolupráci s dealery. Jde zejména o kompletní obchodní řešení zahrnující na míru šité financování, prodloužené záruky, plánovanou údržbu, vysoce konkurenční pořizovací a provozní náklady a efektivní zajištění náhradních dílů a servisu. Značka na svém výstavním prostoru o ploše 3216 m2 umístila kompletní řadu svých výrobků a služeb doplněnou užitkovými vozidly IVECO pro stavebnictví. Rovněž nově představila novou řadu D pásových rypadel a traktorový rypadlo/nakladač 580ST vybavený novým výložníkem. Nová vylepšení byla rovněž zavedena u systémů CASE(R) SiteWatch™ a CASE(R) SiteControl™. Nové přídavné zařízení plug-and-play bylo upraveno pro kompaktní kolové nakladeče. O zábavu se staral tým tanečníků a akrobatů, který uváděl návštěvníky do centra výstavního prostoru CASE, kde probíhalo jejich doprovodné vystoupení se třemi vystavovanými stroji.

V rámci výstavy nabídla značka CASE hluboký a intenzivní zážitek

Na základě úspěšné premiéry na Intermatu 2015 nabídla značka CASE zážitkovou prezentaci, která formou komentované exkurze s využitím multimediálních prostředků seznámila návštěvníky s vystavovanými výrobky a službami.

Návštěvníci měli možnost vyzkoušet si simulátor rypadla a získat tak zkušenost s obsluhou strojů značky CASE. Tato nabídka se ukázala jako velmi atraktivní a více než 750 návštěvníků se zapojilo do soutěže na simulátoru. Tato soutěž umožnila účastníkům, aby si vyzkoušeli vlastnosti strojů v závodě na čas. Vítěz každého dne byl odměněn kamerou.

Značka rovněž organizovala dvakrát denně kyvadlovou dopravu do štěrkovny nedaleko vesnice Aschheim, kde se prováděly testovací jízdy s nejnovějšími stroji CASE určenými pro nakládku štěrku a kameniva. Tato aktivita měla velký úspěch a zúčastnilo se jí více než 250 návštěvníků z celého světa, z toho 160 z Evropy a asi 35 z Afriky a Středního východu. Všichni oceňovali možnost vidět a řídit nabízené stroje ve skutečných provozních podmínkách.

Grejdry firmy CASE získaly cenu Diesel Progress Excellence in Engineering (Dieselova cena za vynikající pokrok v technice). Tuto cenu získal grejdr 856C v kategorii grejdrů. Tato cena je udílena časopisem Diesel Progress a firmou ZF a oceňuje úspěchy ve vývoji a konstrukci strojů poháněných spalovacími motory.

Využití nových technologií rozšiřuje možnosti CASE Site Solution (monitorování oblasti nasazení techniky)

Značka CASE dále vylepšila kvalitu a schopnosti systému CASE Site Control™ využitím korekčního signálu RTK+ dodávaného přes GSM. Tuto službu zajišťuje velmi hustá síť RTK, která je tvořena více než 500 základními stanicemi vlastněnými CNH Industrial. To umožňuje, aby zákazník provozoval stroje téměř kdekoliv, bez nutnosti fixní základní stanice pro korekční signál RTK. Je to nejrozsáhlejší síť, jaká je v současnosti na trhu, využívá nejmodernější technologie a v důsledku toho přináší uživatelům mimořádné výhody. Signál je stabilnější a přesnější. Pokud dojde k výpadku některé ze stanic, přebírá její funkci jiná stanice, aniž by došlo k přerušení signálu nebo by byla ovlivněna jeho přesnost. Server totiž využívá specifický soubor korekčních dat pro alokaci stroje v daném čase a takto zajišťuje vysokou přesnost stanovení polohy bez ohledu na vzdálenost od základní stanice. Tato korekce je dodávána ve vícenásobném formátu, aby byla zajištěna kompatibilita s kterýmkoliv typem sledovaného stroje, ať jsou to dozery, grejdry nebo rypadla od kteréhokoliv výrobce.

Značka CASE rovněž představila vylepšený uživatelský interface telematického portálu SiteWatch™, který byl rekonstruován s využitím nejnovějších síťových technologií, čímž bylo dosaženo vylepšení navigace. Rovněž nyní nabízí jako první na trhu novou funkci, která umožňuje plánování údržby a další možnosti pro zdokonalování fleet managementu.

Nová přídavná zařízení pro kompaktní kolové nakladače CASE

Značka CASE na výstavě představila nová přídavná zařízení spojená se systémem plug-and-play, která vhodně rozšiřují využitelnost kompaktních kolových nakladačů: zařízení Snow Line, které zahrnuje sněhový fukar, sněhový pluh, sněhový pluh tvaru U a úhlový smeták a dále zařízení Road Line zahrnující úhlové smetáky, sběrný smeták a zarovnávač asfaltového povrchu vozovky. Nejnovějším záměrem výrobce je rekonstrukce celé výrobní řady kompaktních kolových nakladačů, aby mohly zastávat funkci nosičů speciálních nástaveb. Výrobce již dokončil vývoj úprav, které umožní připojení a ovládání speciálních nástaveb s vlastním pohonem, třetí a čtvrtou funkci představuje plazivá rychlost pojezdu a joystick vše v jednom. Spolupráce na tomto poli nyní pokračuje s vybranými partnery, kde hlavním úkolem je vývoj nového připojení plug-and-play, které bude nutno dokonale vyladit pro spolupráci s rekonstruovanou řadou kompaktních kolových nakladačů.

Značka CASE rozšiřuje a vylepšuje nabídku pásových rypadel a traktorových rypadel/nakladačů

CASE představila pět nových pásových rypadel série D – ve střední řadě to jsou CX130D, CX160D a CX180D, těžkou řadu reprezentují CX490D a CX500D. CASE také uvedla na trhy novou konstrukci hloubkové lopaty se souosým hydraulickým válcem a vnitřní Extendahoe u modelu 580ST.

Další informace jsou k dispozici na stránkách www.CASEce.com.

¹) Přeloženo z tiskových podkladů společnosti CASE

Autor: Ing. Jan Kafka
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek