Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Vážení dostává nový rozměr – Tamtron Pro+

Zveřejněno: 4. 1. 2011

Tamtron, finský výrobce vážících zařízení pro vozidla používaná ve stavebním, těžebním a důlním průmyslu, navrhl novou verzi vah, které podstatným způsobem zdokonalí proces vážení kolových nakladačů. Nová váha Pro+ nabízí mnoho jedinečných vlastností a prvků, které se v tomto odvětví objevují poprvé.

Mezi tyto vlastnosti patří moderní přenos dat prostřednictvím internetu nebo za použití USB flash paměti, což představuje nákladově efektivní způsob, jak mít data vždy on-line a nezávisle na denní době pod kontrolou, jelikož informace jsou do kanceláře či služebny přenášeny okamžitě. Pro+ rovněž umožňuje např. naložit na nákladní vůz zákazníka určené množství produktu.

Tamtron Pro+ 300 Internet představuje velký pokrok v procesu vážení kolových nakladačů a podstatně zlepšuje efektivitu práce.

Zrychlení pracovního procesu

Kompenzace náklonu se provádí automaticky až do hodnoty 12,9 °, což například při nakládání drtiče zrychluje pracovní proces. Váha rovněž automaticky kompenzuje změny hmotnosti zrychlením u rozjezdu, zvedání a při vyklápění. Tyto vlastnosti ještě dále zvyšují rychlost, přesnost a produktivitu nakládání. Váha Pro+ umožňuje naložit více než 500 t za hodinu a více než 4 000 t za osmihodinovou směnu.

Fakturace přímo na místě a řada dalších výhod

Také fakturaci je možno provádět přímo na pracovišti, protože váhy jsou úředně ověřeny pro použití v obchodním styku. Dalším vylepšením je nově navržený větší displej a ergonomická klávesnice s podsvícením. Displej je snadno čitelný díky velkým písmenům a symbolům. Váha je vybavena doplňkovým imobilizérem, je tudíž stále pod kontrolou. Přístroj lze zapnout pouze po zadání osobního PIN kódu.


Tři modely vah

Váhy jsou v závislosti na potřebách dodávány ve třech modelech: Tamtron Pro+ 100, Tamtron Pro+ 200 nebo Tamtron Pro+ 300 Internet. Nejvyspělejší model Tamtron Pro+ 300 Internet umožňuje tisk výsledků a souběžný přenos dat do kanceláře. Tímto způsobem lze fakturaci provádět okamžitě. Tuto službu lze používat stejně snadno jako služby osobního internetového bankovnictví.

Díky digitálním technologiím lze s váhou Pro+ dosáhnout více nakládek a zvýšené produktivity.

Krátce o firmě Tamtron Group

Firma sídlí v Tampere ve Finsku a má své dceřiné společnosti v České republice, Estonsku, Německu, Polsku, Slovensku a Švédsku. V dalších zemích pak má své distributory. Mimo vážících zařízení společnost dodává zařízení a řešení pro přenos dat, monitorování, navigaci a RFID systémy.

Váhy a ostatní zařízení společnosti Tamtron se prodávají ve více jak 60 zemích. Společnost Tamtron v současnosti zaměstnává přibližně 160 zaměstnanců a její roční obrat se pohybuje nad 20 miliony euro.

Autor: Jindřich Mareček BBA
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek