Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Veletrh CeMAT 2014

Zveřejněno: 14. 4. 2014

Veletrh infralogistiky CeMAT se bude v letošním roce konat na hannoverském výstavišti a to od 19. do 24. května. Očekává se, že více jak 1 100 výrobců či jejich zástupců na něm bude prezentovat kompletní sortiment průmyslových vozíků, jeřábů a zdvihací zařízení, přístupové plošiny, regálové systémy, výrobní zařízení, palety, kontejnery, nakládací zařízení atd.

CeMAT – světový veletrh pro vnitropodnikovou logistiku – se koná v německém Hannoveru každé dva roky. Na minulém CeMATu (2011) se prezentovalo více jak 1000 vystavovatelů z 39 zemí a přilákal 53 500 odborných návštěvníků z celého světa. Polovina vystavovatelů a třetina návštěvníků byla ze zemí mimo Německo.

Elektrický ručně vedený vysokozdvižný vozík ERC 216 (foto Jungheinrich (ČR) s.r.o.)
Elektrický ručně vedený vysokozdvižný vozík ERC 216 (foto Jungheinrich (ČR) s.r.o.)

Nově – více exponátů a prezentace použitých vozíků

Letos CeMAT rozšířil řadu exponátů a poprvé nabízí obchodníkům manipulačních vozíků možnost prezentovat ojetá vozidla na výstavě.

Manipulační vozík Combilift (foto Combilift, Gallinagh, Co. Monaghan)
Manipulační vozík Combilift (foto Combilift, Gallinagh, Co. Monaghan)

Wolfgang Pech, viceprezident společnosti Deutsche Messe AG k tomu řekl: „Ve spolupráci s výrobci jsme se rozhodli dát prodejcům ojetých vozíků na veletrhu prominentní místo pod širým nebem, aby mohli představit výběr ojetých vozidel. Důvodem byla skutečnost, že prodej s ojetými stroji představuje důležitý a rychle rostoucí trh. A jako zástupci předního světového veletrhu v tomto sektoru si myslíme, že bychom měli dát tomuto trhu na veletrhu CeMAT prostor. Navíc ve světě, kde stále mluvíme o udržitelnosti, mají ojeté vozy důležitou roli.”

Těžký čelní vysokozdvižný vozík Hyundai 250D-7E (foto Hyundai Heavy Industries Europe)
Těžký čelní vysokozdvižný vozík Hyundai 250D-7E (foto Hyundai Heavy Industries Europe)

Obchod s ojetými vozy se stává stále důležitější

Použitá vozidla se stávají více a více důležitá. V současné době více než 50 procent vozidel je na leasing nebo nájemní smlouvy, a toto číslo stále roste. Po vypršení leasingu či nájemní smlouvy nám jsou vozidla často vrácena. Následně naše použité vysokozdvižné vozíky dostanou kompletní dílenské přepracování a po něm jsou k nerozeznání od nového vozidla, a to jak vizuálně i mechanicky. Jediným rozdílem je počet najetých motohodin,” dodává Marco Riewe, vedoucí pronájmu/Použité divize vozidel STILL GmbH.

Systém ISM Online pro řízení flotily vysokozdvižných vozíků (foto Toyota Material Handling Europe)
Systém ISM Online pro řízení flotily vysokozdvižných vozíků (foto Toyota Material Handling Europe)

Nákup ojetého vysokozdvižného vozíku je cenově dostupný a je to bezpečná alternativa pro mnoho zákazníků. Hlavně v jižní a východní Evropě se více a více firem rozhoduje koupit ojetá vozidla. Poptávka po ojetých vozidlech také roste i v zemích BRIC2), proto Deutsche Messe AG pořádá regionální CeMATy i v těchto zemích.

Více o veletrhu na www.cemat.de.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firem
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek