Vybraná rypadla Sunward nyní s financováním s 0% navýšením - NorWit, s.r.o.
Dnes je 19.9. – svátek slaví Zita

Nové mobilní generátory Bobcat PG40 a PG50

Zveřejněno: 16. 9. 2024

Bobcat uvádí na trh nové mobilní generátory PG40 a PG50, které představují zásadní inovaci v konstrukci mobilních generátorů. Tyto ekologické modely, poháněné motory Stage V D24 s alternátory Stamford, nahrazují jednotky předchozí generace Stage IIIA G40 a G60. Ve srovnání se svými předchůdci přinášejí vyšší výkon při nižší spotřebě paliva.

Ať už potřebujete energii kdekoli, robustní a spolehlivý přenosný generátor Bobcat PG50 se tam dostane a udrží vás v provozu.

Generátory Bobcat PG40 a PG50 využívají shodně špičkový motor D24, který je výkonnější než motory v dostupných strojích stejné třídy. Díky tomu může Bobcat v novém modelu PG50 nabídnout na trhu skutečně unikátní stroj o výkonu 50 kVA, který navíc nevyžaduje systém DEF pro vznětové motory. Menší model PG40 disponuje výkonem 40 kVA.

Oba generátory mají inovovanou elegantní a kompaktní konstrukci s řadou nových prvků, včetně volitelného podvozku ve variantě s pevnou nebo proměnnou výškou navrženou pro snadnou přepravu, například při vlečení za automobilem. Toto vylepšení poskytuje bezkonkurenční pohodlí a zajišťuje mobilitu na staveništi i mimo ně.

Nové generátory jsou rovněž vybaveny systémem řízení nízké zátěže „Liquid Heat“, který zkracuje prostoje a zajišťuje bezstarostný provoz. Univerzální vlastnosti umožňují generátorům zvládat menší zatížení při zachování dlouhé životnosti motoru, což z nich pro stavební firmy činí ideální investici využitelnou na každém staveništi.

Výkon spojený s univerzálním použitím

Bobcat do nových generátorů použil řadu komponent, které se osvědčily u vrcholového modelu PG100 o výkonu 100 kVA, jako jsou například alternátory Stamford. Mechanická a elektrická konfigurace a volitelné možnosti také odpovídají většině z toho, co nabízí model PG100, a poskytují majitelům potřebnou všestrannost.

Řídicí jednotka COMAP MRS16 je opět srdcem strojů PG40 a PG50 a společně s možnostmi telematiky umožňuje na dálku snadné zjištění polohy strojů i jejich stavu. Do nových modelů je integrován i rozvaděč, který se osvědčil již právě u stroje PG100. Tyto vyzkoušené a důvěryhodné komponenty zaručují optimální účinnost, usnadňují bezproblémové nastavení a zajišťují hladký provoz.

Rozvaděč je osazený dvojicí jednofázových a dvojicí třífázových zásuvek. Nechybí beznapěťový kontakt pro vzdálené startování.
Rozvaděč je osazený dvojicí jednofázových a dvojicí třífázových zásuvek. Nechybí beznapěťový kontakt pro vzdálené startování.

Nové generátory umožňují tichý provoz – s nízkou hladinou akustického tlaku LwA 88 dB v případě stroje PG40 a LwA 89 dB u PG50. Obecně tedy patří mezi nejtišší jednotky na trhu. Dalším benefitem je i vysoká míra čistoty strojů – základna se zádržnou vanou pro zachycení 110 % kapalin prakticky eliminuje možnost jejich úniku, což zajišťuje ochranu životního prostředí a snižuje nároky na údržbu.

Nové generátory pohání špičkový motor D24, který je výkonnější než motory ve strojích stejné třídy.
Nové generátory pohání špičkový motor D24, který je výkonnější než motory ve strojích stejné třídy.

Standardní záruka společně s odborným školením a dostupností náhradních dílů jsou u značky Bobcat samozřejmostí a jsou poskytovány rozsáhlou sítí prodejců společnosti. U nových modelů PG40 a PG50 byl zásadně vylepšen servis motorů, který je zajišťován vlastní sítí Bobcat bez zapojení jakýchkoli dalších dodavatelů.

Značka Bobcat

Od roku 1958 je Bobcat předním globálním výrobcem kompaktní techniky, včetně nakladačů, bagrů, teleskopických manipulátorů, manipulační techniky a dalších zařízení. Hlavní sídlo Bobcat pro Evropu, Blízký východ a Afriku (EMEA) se nachází ve Středočeské Dobříši. Moderní areál pro více než 1600 zaměstnanců zahrnuje kromě centrály EMEA také inovační centrum, školicí a testovací zařízení a výrobní závod s kapacitou 30 000 strojů ročně, které se vyváží do celého světa. Značka Bobcat je součástí skupiny Doosan Bobcat a je hrdým členem skupiny Doosan.

O skupině Doosan

Skupina Doosan, založená v roce 1896 a se sídlem v Soulu v Jižní Koreji, je přední světový hráč v oblasti čisté energie, chytrých strojů a polovodičů. Společnost se zavazuje k inovacím a technologické dokonalosti. Skupina Doosan se svým zastoupením po celém světě spolupracuje se špičkovými světovými společnostmi, které mají originální technologie nebo synergie se stávajícími podniky Doosan, jako jsou zařízení jaderných elektráren, plynové turbíny, vodíkové palivové články, kolaborativní roboty, elektromateriály a polovodiče.

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na www.bobcat.com.

Autor: Pavel Svoboda
Foto: Bobcat
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Elektrické stroje Yanmar jsou nevídaně efektivní

Zveřejněno 18.9. Prostřednictvím tuzemského dealera strojů Yanmar, společnosti ASbud Česká Republika, jsme měli možnost prozkoumat, co v oblasti elektrických strojů tento japonský výrobce nabízí. V současnosti je k dispozici komplexní elektrická „sestava“, která se… celý příspěvek

Nové mobilní generátory Bobcat PG40 a PG50

Zveřejněno 16.9. Bobcat uvádí na trh nové mobilní generátory PG40 a PG50, které představují zásadní inovaci v konstrukci mobilních generátorů. Tyto ekologické modely, poháněné motory Stage V D24 s alternátory Stamford, nahrazují jednotky předchozí generace Stage… celý příspěvek

Extrémně tvrdé otěruvzdorné oceli. Část druhá „Vlastnosti a aplikace“

Zveřejněno 13.9. V prvním díle jsme si definovali možnosti zpracování otěruvzdorných ocelí Hardox 600 a Hardox Extreme, t.j. ocelí o tvrdosti 600 HBW (cca 57 HRC) a 60 HRC. Zaměřili jsme se zejména na možnosti termického dělení, svařování a obrábění těchto materiálů… celý příspěvek