Renomag.cz - Díly náhradní pro stavební stroje
Dnes je 16.9. – svátek slaví Ludmila

Skupina Ammann dokončila akvizici společnosti ABG Pavers

Zveřejněno: 2. 8. 2024

Akvizice produktové řady ABG finišerů je součástí transakce, v rámci které skupina Ammann získala od společnosti Volvo CE podniky zabývající se výrobou finišerů ve městech Linyi (Čína) a Bangalore (Indie), jakož i závod ABG v Hamelnu (Německo). Finišery a lišty ABG se budou nadále vyrábět v závodě v Hamelnu. Indické a čínské závody budou v blízké budoucnosti zajišťovat výrobu finišerů.

Skupina Ammann kupila výrobce ABG Pavers .

ABG je silná značka, kterou s hrdostí vítáme ve společnosti Ammann," řekl Hans-Christian Schneider, generální ředitel společnosti Ammann a dodal: „Budeme i nadále stavět na výjimečné produktové řadě a pověsti společnosti ABG a poskytovat kompletní řešení pro silniční stavitelství." Středisko ABG ve městě Hameln se stane centrem pro výrobu a vývoj finišerů v rámci skupiny Ammann, jméno ABG přitom zůstane zachováno. „Značka ABG je v oboru synonymem kvality a dokonale se shoduje s historií společnosti Ammann v oblasti podkládky asfaltu," řekl Bernd Holz, výkonný viceprezident společnosti Ammann.

Krátce o ABG

Společnost ABG (Hameln), která byla původně založena v roce 1945 jako opravna stavebních strojů, se vyvinula v celosvětově uznávaného producenta techniky pro pokládku asfaltových směsí. Její finišery (nově označované Ammann ABG) jsou uznávány pro svou pokročilou technologii, snadnou obsluhu, spolehlivost a kvalitu. Jsou navrženy tak, aby minimalizovaly spotřebu paliva, snižovaly emise a pracovaly tiše. K dispozici jsou jak pásové, tak kolové modely. Nabídka produktů je široká a zahrnuje techniku s šířkou pokládky od 1,5 m (Ammann ABG 2820) do 13 metrů (Ammann ABG 8820). „Kromě nejmenších a největších finišerů máme několik dalších modelů, které vyhovují nejrůznějším požadavkům našich zákazníků," řekl Holz. Například pásový finišer Ammann ABG 6820 oblíbený pro svou produktivitu má šířku pokládky 2,5 metru a kapacita pokládky činí 700 tun za hodinu. Je vybaven pokročilým systémem řízení (EPM3, Electronic Paver Management) a uživatelsky přívětivým ovládáním.

Výsadní postavení v oblasti pokládacích lišt

Finišerové pokládací lišty ABG jsou dalším klíčovým produktem, a to po celou téměř 80letou historii společnosti. „Tyto lišty neustále zvyšovaly laťku v asfaltérském průmyslu a tato tradice trvá dodnes," řekl Holz. Dodejme, že společnost ABG dodala jako první na světě hydraulicky nastavitelnou lištu s vysokým výkonem zhutnění. Mezi poslední technologické novinky patří systém vyhřívání lišty e+, který dokáže ušetřit 30 minut času potřebného k zahřátí při každé směně.

Dnešní lišty jsou vybaveny jednoduchým nebo dvojitým tamperem, volitelnými hydraulicky ovládanými koncovými branami, pokročilým systémem rychlospojky pro snadné rozšíření a možností speciálních profilů. Technologie dvojitého tamperu poskytuje o 5 až 7 % vyšší stupeň zhutnění a může dosáhnout až 98 % Marshallovy hustoty.

Základní šířky finišerových lišt Ammann ABG začínají na 1,5 metru a maximální šířky největších strojů dosahují 13 metrů. K dispozici je jak pevné, tak variabilní provedení. Pevné lišty, známé svými výkony na různých projektech po celém světě, jsou vybaveny elektrickým ohřevem a nabízejí šířku pokládky od 2,5 do 13 metrů. Finišerové lišty Variomatic mohou pokládat v šířce až 10 metrů a jsou dodávány s řadou systémů hutnění. Jsou přizpůsobitelné různým typům projektů, od studených směsí po horké směsi a speciální profily. Elektricky vyhřívané lišty Variomatic lze snadno rozšířit na více než dvojnásobek jejich základní šířky.

Autor: Ammann1)
Foto: Ammann

1) Zpracováno z tiskové zprávy.

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Nové mobilní generátory Bobcat PG40 a PG50

Zveřejněno 16.9. Bobcat uvádí na trh nové mobilní generátory PG40 a PG50, které představují zásadní inovaci v konstrukci mobilních generátorů. Tyto ekologické modely, poháněné motory Stage V D24 s alternátory Stamford, nahrazují jednotky předchozí generace Stage… celý příspěvek

Extrémně tvrdé otěruvzdorné oceli. Část druhá „Vlastnosti a aplikace“

Zveřejněno 13.9. V prvním díle jsme si definovali možnosti zpracování otěruvzdorných ocelí Hardox 600 a Hardox Extreme, t.j. ocelí o tvrdosti 600 HBW (cca 57 HRC) a 60 HRC. Zaměřili jsme se zejména na možnosti termického dělení, svařování a obrábění těchto materiálů… celý příspěvek

Nové tunelové rypadlo DEVELON DX235RTF-7

Zveřejněno 11.9. DEVELON, dříve Doosan Construction Equipment, uvedl na trh tunelovací rypadlo DX235RTF-7, které je novým přírůstkem do řady strojů pro speciální použití. Model vychází z osvědčeného pásového rypadla se sníženým poloměrem otáčení Develon DX235LCR-7 a… celý příspěvek